Registrering & konto

När du laddat ner appen klickar du på registrera. Fyll i ditt förnamn och efternamn. Ange din mailadress och kontrollera att det blir rätt. Välj sedan ett lösenord på minst 8 tecken varav minst en siffra. Klicka sedan på registrera. 


Ett bekräftelsemail kommer skickas till din angivna mailadress. I mailet finns en länk som du antingen kan klicka på eller kopiera och klistra in i en webläsare. Länken går till en bekräftelseknapp som du måste klicka på. När du klickat på bekräftelseknappen är ditt konto aktiverat och du kan nu logga in i appen. 


Gå till huvudmenyn högst upp till vänster och välj "Konto".  Här fyller du i alla dina uppgifter för att kunna checka in på en bana. Fyll i samltliga uppgifter inklusive adress, land och ICE (In Case of Emergancy) kontakt. 


Mitt Medlemskap

För att få information från din hemmaklubb och kunna visa medlemskap när du tränar måste du lägga till hemma klubb under "Mina Medlemskap" i huvudmeny.


Klicka på det blå plusset och välj din klubb. Klicka sedan på "Lägg till" längst ner på sidan. Om du har familjemedlemmar så dyker de upp som alternativ längs ned. Välj vilken familjemedlem du vill lägga till. Repetera detta steg för samtliga i familjen. 


Klubben får nu en notis om att du är eller vill bli medlem. När klubben godkänt ditt medlemsskap så uppdateras giltighetsdatum för ditt medlemsskap i appen. Om du har ett träningskort och kör gratis  så uppdaterar klubben det också. Familj

För att kunna checka in familjemedlemmar vid träning behöver du lägga till dem som användare eller bjuda in dem till din familj om de redan har skapat en användare. 


I huvudmenyn välj "Familj".


För att skapa en ny användare klickar du på ikonen högst upp till höger med ett +

Skriv in förnamn, efternamn och email till den nya användaren. Har personen ingen emailadress så går det bra att ange ett användarnamn istället. Emailen kan inte vara samma som någon annan användare

Fyll i personnummer, licens och välj ett lösenord som måste inehålla minst 8 tecken varav minst en siffra. Klicka sedan på "Registrera". Den nya familjemedlemman syns nu i appen under "Familjemendlemmar". 


För att bjuda in en befintlig användare klickar du på brevet högst upp till höger i menyn. 

Ange användarens mailadress och klicka på "Skicka Inbjudan". När användaren öppnar sin app så dyker det upp ett meddelande om inbjudan till din familj. När användaren godkänt inbjudan så syns familjemedlemmen under "Familjemedlemmar". 


När du nu checkar in på en bana nästa gång så finns samtliga familje-medlemmar som förar-alternativ. Banor & Banstatus

För att hitta banor klickar du på "G" längst ned i mitten i appen. En kartvy öppnas med samtliga banor i Sverige. 


- Grönt = Öppen bana som är ansluten till GoBraap

- Rött = Stängd bana som är ansluten till GoBraap

- Orange = Bana som ännu inte är ansluten till GoBraap och vi kan därför inte garantera öppettider, banstatus, faciliteter etc. 


Banstatus, öppettider, bilder etc uppdateras av de anslutna klubbarna. 


För att lägga till en favoritbana söker du upp banan och klickar på den gula stjärnan uppe till höger bredvid banans namn. När stjärnan blir fylld så är banan tillagd som favorit och hittas i din favoritlista. Favoritlistan hittar du uppe till höger i kartvyn. 


Checka in & Betala

För att kunna checka in på en bana så måste samtliga dina kontakt-uppgifter vara ifyllda i appen. Det gäller även om du ska checka in en familjemedlem. 


Klicka på "G" längst ned i mitten i appen. En kartvy öppnas med samtliga banor i Sverige.

- Välj den bana du vill träna på. 

- Klicka på "Check-in"

- Välj förare, Bana och grupp. 

- Markera om du vill visa ditt transpondernummer för klubben för enklare hantering av tidtagning. 

- Klicka på "Lägg till"


Upprepa detta för samtliga familjemedlemmar som du vill checka in. 


Klicka sedan på "Bekräfta"


Du får två val:

- "Direkt betalning".

Här betalar du direkt via din bank med några få klick. Din biljett godänns automatiskt, blir grön och du får ett rörligt kvitto på att allt är som det ska. 

- "På plats"

När du väljer "På plats" måste du betala till klubben på något alternativt sätt som klubben erbjuder. Det kan vara kontant, kort, swish eller likanande. Klubben måste godkänna din betalning i systemet innan du får en grön biljett i appen. Du kan inte börja träna inann du har en grön rörlig biljett. 

Meddelanden & Notiser

Klubbarna kan kommunicera på ett enkelt och smidigt sätt med dig när du är incheckad via GoBraap. Om tex en olycka inträffar på banan, förändrat körschema eller information om nygrillade burgare så kan klubben skicka en notis till dig. Notiserna dyker upp på hemskärmen och även i appen högst upp till höger vid den blå lilla klockan. 


Din hemmaklubb kan även skicka meddelanden till dig som medlem med klubbinformation som tex arbetsdagar, klubbmästerskap och kommande tävlingar. Meddelanden dyker upp under "Meddelanden" i huvudmenyn. 

Om du fastnar nånstans och inte kommer vidare i appen eller har frågor är du välkommen att fylla i formuläret ->


Beskriv ditt ärende så noggrannt som möjligt så har vi lättare att hjälpa dig.